Kursöversikt

Välkommen!

"I never lose. I either win or learn"

- Nelson Mandela

De orden sammanfattar mycket av vad innovation och affärsutveckling handlar om - det finns två möjliga scenarion, antingen blir det en ren vinst eller en investering i lärande. Förluster finns egentligen inte.

Under nio veckor ska vi gemensamt tas oss igenom modeller, koncept och exempel för innovation och affärsutveckling. Oavsett om ni som har valt den här kursen redan har en examen och jobbar i ett företag, funderar på en bana som entreprenör eller är sugen att läsa vidare inom området senare, så är ambitionen att innehållet ska vara både intressant, konkret och givande.

Vi hoppas på en kul höst tillsammans. Självklart är ni välkomna att kontakta oss via mail med feedback och frågor. Se dock gärna vem av oss som har vilket ansvarsområde i dokumentet "Aktiviteter, tentamen och poängfördelning i kursen" som ni återfinner under modulen "Kursinformation". Många svar kring praktiska frågor finns dock att hitta här på kurshemsidan och kan i många fall vara det snabbaste sättet att få svar.

Material i form av föreläsningar, quiz, artiklar och andra uppgifter hittar ni för aktuell vecka under "Moduler" i menyn till vänster.

Vi som undervisar på den här kursen är:

Dr. Jan Abrahamsson (kursansvarig), managementkonsult och gästlärare på USBE
- jan.abrahamsson@umu.se

Sergio Alves, doktorand på USBE, entreprenörskap
- sergio.alves@umu.se