Kursöversikt

Statistik A1

bilder på data till canvas a1.png

Välkommen till kursen!

Kursen Statistik A1 är 15 hp och utgör första halvan av kursen Statistik A, som är 30 hp. Denna kurssajt i Canvas är för båda dessa kurser. Aktuell kursplan är Statistik A1Länkar till en externa sida. (respektive Statistik ALänkar till en externa sida.).

Denna kurssajt används även för kursen Statistik för programmet i filosofi och samhällsanalys, 7,5hp. De studenter som läser denna kurs läser enbart det som på denna sajt kallas för Moment 1. Därutöver har studenterna ett obligatoriskt seminarium à 0,5 hp.

Viktig information inför kursstart hittar du i aktuellt Välkomstbrev.


Kursen startar den 17 januari kl 10.15 i Lindell 1

Schema Moment 1+2

Schema Moment 3+4 

Vi tillämpar självregistrering på denna kurs.

För studenterna som läser någon av kurserna Statistik A1 eller Statistik A är självregistreringen öppen mellan den 10-17 januari. Frågor eller funderingar angående registrering kan du kontakta vår studieadministratör Katarina Kempe.

För studenterna som läser kursen Statistik för programmet i filosofi och samhällsanalys är självregistreringen öppen mellan 10-23 (?) januari. Frågor kring registrering mm görs till studieadmin.idesam@umu.se


Denna termin läses kursen av studenter från två olika program: Civilekonomprogrammet och Programmet i filosofi och samhällsanalys. Några studenter läser också kursen som fristående kurs. Sammanlagt är det ca 170 studenter på kursen.

Information med anledning av Covid-19  - Håll er uppdaterade! ( https://www.umu.se/covid-19/)

För att komma åt mer än denna kursöversikt behöver du registrera dig på kursen. Denna kurssajt i Canvas är gemensam för hela Statistik A1. Moduler tillhörande de olika momenten kommer att öppnas upp allt eftersom.

Om du har några frågor inför kursstarten kan du kontakta Jessica Fahlén, kursansvarig.