Kursöversikt

Välkommen till 2MR061, Måltidskultur – en introduktion

Det här är en sommarkurs som ger dig en introduktion till ämnet måltids – och restaurangvetenskap. Kursen tar sin utgångspunkt i ett samhällsvetenskapligt måltidsbegreppet vilket ger dig en ingång till måltiden som socialt och kulturellt fenomen. Den skandinaviska måltiden står i fokus när vi sedan diskuterar måltiden, både i en professionell och privat kontext. Jag heter Veronica Abnersson och kommer att vara din lärare på den här kursen.

I den här kursöversikten hittar du alla relevanta datum och hålltider som du behöver känna till. Genom hela kursen kommer du sen att få möta olika uppgifter, du får engagera dig i gruppdiskussioner, träna på att använda teorier och begrepp, samla data, göra analyser, ta del av intressanta inspelade föreläsningar, skriva inlägg och texter samt genomföra ett examinerande quiz. Du ska även läsa aktuell och relevant litteratur som förmedlar hur mat och måltider ofta är mer än vad vi tror de vara. Variationen av olika inslag och aktiviteter kommer att ge dig många möjligheter till lärande.

Behöver du hjälp med att komma igång med plattformen rekommenderar vi att du besöker supportsidan för studenter. Den hittar du här (länk)

För att kunna diskutera med men även kommentera andra studenters skriftliga inlämningar ska du ansluta dig till en grupp. Det gör du enkelt genom att följa de här instruktionerna (länk). I den grupp som du ansluter dig till finns stora möjligheter att prata och diskutera om olika ämnen med andra. Du väljer själv vilken grupp du ska ansluta till när kursens öppnar för dig som är antagen och har registrerat dig på kursen måndag den 8 juni 2020.

Klicka på moduler i vänstermenyn på startsidan för att starta kursen eller den här länken. Lycka till med kursen!

Veronica Abnersson

 


Kurssammanfattning:

Datum Information Sista inlämningsdatum